Werken aan het asiel in Anderlecht – 2017 – 2018

Bollinckxstraat, de lang verwachte werken zijn begonnen. Het oude concièrgegebouw (met oude kattenverblijven) werd volledig afgebroken (februari-maart) en alle puin werd weggehaald. Onnodig te zeggen dat het “raar” doet om dit gebouw, dat onlosmakend deel uitmaakt van het asielleven, niet meer te zien staan, maar het was noodzakelijk en het grotere en praktischere gebouw dat in de plaats komt, zal jullie zeker niet teleurstellen.De studies en grondonderzoeken werden uitgevoerd (we bevinden ons namelijk in een moerasgebied in de nabijheid van het rivierbed van de Senne) en de betonvloer zou in juni gelegd moeten worden, gevolgd door de bouw zelf, voorzien in juli.Eenmaal deze laatste zal opstarten, zal de opbouw vrij snel volgen. We werken in volle vertrouwen met het excellente bedrijf SIBOMAT, en onze architecte, Maryline Lauwerys, zal waken over het goede verloop van zaken.

We hebben ons zodanig georganiseerd dat het dagelijkse leven binnen het asiel z’n gangetje kan blijven gaan en de dieren op geen enkele manier hinder van deze werken ondervinden. De adopties lopen door dankzij het werk en de goede zorgen van ons team en onze directeur.

Zoals we ook vermelden elders in dit nummer, laten deze werkzaamheden ons niet toe om in juni 2017 onze traditionele opendeurdagen te houden. Maar uitstel is geen afstel.

Bedankt om via jullie giften deze werken, die het asiel in de Bollinckxstraat zullen opwaarderen, te steunen; het asiel waar we allen zo verbonden mee zijn.

 

       

 

September 2017 “het werk gaat door”

      

 

 

Stevige funderingen zijn noodzakelijk.

 

Volop aan het werk …

 

 

Het skelet van het gebouw is geplaats

   

 

eerste verdieping

 

2de verdieping

 

Januari  2018 – Het plaatsen van de bakstenen van de voorgevel.

 

In volle bouw, ondanks het koude weer van de winter.

 

De toekomstige onthaalbureau  beginnen vorm te krijgen.

 

Maart 2018 – Voegwerken van gevelstenen

 

Juni/juli 2018 –  Het binnenwerken gaat snel!

 

Onze nieuwe lokalen – November 2018

 

Onthaalkantoor                                     Onze nieuwe winkel

 

Begin van het werk: kleine hondenkennel – november 2018

  

 

    

 

 

Werken in het asiel van Braine-le-Chateau – 2017 – 2018

In Braine-le-Chateau gebeuren er nu ook serieuze zaken en gaan de dingen goed vooruit.We hebben van de voorbije maanden gebruik gemaakt om de volledige plek grondig schoon te maken, hagen en bomen te snoeien en mooie hekken te plaatsen om de fruitbomen in de boomgaarden te beschermen, opdat ze niet beschadigd zullen worden door onze toekomstige gasten…

Deze eigendom bevond zich in een verre staat van verwaarlozing en de visuele transformatie is spectaculair op zo’n korte tijd.

De ruimtes voor geiten, kippen… worden momenteel aangelegd (mei 2017) en zullen normaal af zijn tegen de tijd dat dit magazine u bereikt. We zullen ook extra veiligheidsvoorzieningen moeten nemen (elektrische bedrading) om onze kippen tegen nieuwsgierige vossen te beschermen.  Hoewel de aanwezigheid van geiten in theorie de vossen op afstand zou moeten houden, is het toch verstandiger voorzichtig te zijn… als de sluwe vos meerdere pijlen op zijn boog heeft, dan wij ook!

Daarna is het tijd om de zeer grote, afgesloten ruimte voor zwerfkatten op te zetten. Zo zullen we deze dikwijls aan hun lot overgelaten dieren kunnen opvangen en zullen ook zij in ons nieuwe asiel een ideaal onthaal vinden. Zo kunnen we eraan werken om hen opnieuw te socialiseren.

De uitgestrekte weiden voor paarden werden afgezet met mooie materialen (natuurhout), om de stijl van het gebied eer aan te doen. De stallen en voederbakken voor paarden zullen ook gauw geinstaleerd worden in deze groene velden. Dan zullen we onze paarden deze zomer al (2017) kunnen overplaatsen van Courcelles naar Braine-le -Chateau.

De oude stallen (die helemaal vervallen waren) zijn afgebroken en het puin zal gebruikt worden om als fundament van de toekomstige, grote parking van het asiel te dienen.

De opbouw van de stallen en de volledige renovatie van het gebouw (met inbegrip van het nieuwe kattenverblijf) werd toevertrouwd aan het bedrijf HAIDA HOMES, specialist in renovaties, en staat onder toezicht van onze architecten MARYLINE en YVES.

Een magische plek begint vorm te krijgen en we beloven u een aangename verrassing wanneer we na de grote werken (nog enkele maanden geduld!) het nieuwe asiel aan u mogen voorstellen. Het wordt een model-asiel, een paradijs voor onze toekomstige vier- (en twee)potige gasten.

 

Begin van de  grote werken

               

 

Januari 2018

De stallen in opbouw een prachtige verwezenlijking in het vooruitzicht

 

Februari 2018  Het binnenste van de gebouwen in renovatie is veelbelovend.

 

Juli 2018

 

 

November 2018

 

Februari 2019

  

Zeer gebruiksvriendelijke en lichtgevende lokalen.

Nieuw ruimhartig ontvangstruimte voor bezoekers.