TWEE AFZONDERLIJKE VERBLIJVEN :               

  1. De quarantaine (in 4 lokalen onderverdeeld) :
  • De hospitalisatie : 10 kooien.  Het betreft een volledig afgezonderd verblijf, verboden voor het publiek, waar de zieke katten verzorgd worden tot ze volledig genezen zijn om het grote kattenverblijf te vervoegen.  Dit lokaal is uitgerust met een extractieapparaat zodat een maximum aan bacteriën  naar buiten gezogen wordt, om besmetting in de andere lokalen te verhinderen.
  • De eerste quarantaine : 12 kooien waar de katten getest worden (leucose en aids), gecastreerd of gesteriliseerd, ingeënt en van chip voorzien.  Indien dit (verwijdering van de draadjes, ontwormd, anti vlo en anti teek, oren …) allemaal gebeurd is gaan ze naar :
  • De tweede quarantaine : 8 kooien.  Deze katten wachten op hun transfer naar het grote kattenverblijf als er plaats vrij is.  We moeten inderdaad steeds opletten dat dit niet overbevolkt geraakt omdat een kat een minimum ruimte nodig heeft.
  • Het kittenverblijf : een vleugel met 12 kooien, speciaal ontworpen voor kittens, wanneer deze zich 2 x per jaar, in massa in het asiel aanbieden.  Na dierenartsbezoek gaat het poesje rechtstreeks naar een adoptant met de verplichting om terug te komen voor de inenting op 3 maanden/  Rond 6-7 manden moet de adoptant de poes laten castreren of steriliseren alsook een chip laten plaatsen.  Dit is allemaal in de adoptieprijs begrepen, indien de adoptant liever bij zijn eigen dierenarts gaat zal het bij ons betaalde bedrag hiervoor, teruggestort worden na voorlegging van het bewijs van zijn dierenarts.

ALLE KOOIEN BEVATTEN 2 VERDIEPINGEN

Het eerste verdiep heeft een mand met een kussen (rustplaats), het tweede een kattenbak en eetgedeelte.  Zou U graag naast uw toilet verblijven ?  Een kat zeker niet !

  1. HET KATTENVERBLIJF :    

Groot binnenverblijf met verschillende uitgangen naar het buitenverblijf, in totaal kunnen er een 50 – tal katten verblijven.

Uitgerust met 52 nissen zodat de katten zich kunnen isoleren zonder gestoord te worden   door meer actieve of jongere soortgenoten.

De katten beschikken over verschillende kattenbakken om geurhinder te voorkomen.  In het buitenverblijf laten bomen en hangmatten toe om hun nagels te scherpen om of de zon te genieten, ook hier bevinden zich verschillende kattenbakken.

Wat is mooier dan al onze katten in vrijheid te zien, zij die zo onafhankelijk zijn !