Een ruimte is uitgerust opdat onze dierenartsen, Dr Piazza en Dr Druet, in de beste omstandigheden kunnen werken en al onze dieren de nodige zorgen kunnen bieden.

Deze zorgen zijn anders voor de honden dan voor katten.

  • De honden worden in detail onderzocht : de ogen, de tanden, de oren, het hart, de huid,de nagels etc…  Als het gaat om een gevonden hond waarvan we geen Europees paspoort hebben, wordt zijn leeftijd geschat door de dierenarts. De hond krijgt de nodige inentingen (ziekte van Carre, besmettelijke hepatitis, parovirus, leptospirose) en krijgt een elektronische chip ter identificatie indien hij er nog geen had. Hij wordt ook ontwormd en behandeld tegen oormijt, vlooien en teken..
  • De katten worden ook grondig onderzocht. De katers worden in het asiel gecastreerd. Voor poezen is deze operatie delicater, dus worden ze gesteriliseerd bij een van onze dierenartsen. Voordat ze naar het kattnverblijf gaan, worden alle katten gechipt, behandeld tegen parasieten en gevaccineerd tegen typhus, coryza en chlamydiose.
  • Ook kittens, worden onderzocht en gevacineerd voordat  ze ter adoptie worden aangeboden. De adoptanten verklaren zich via de adoptieovereenkomst akkoord de kittens te laten steriliseren voor deze 6 maand oud zijn.

In alle gevallen blijven onze dierenartsen tot uw dienst staan indien er een probleem opduikt na de adoptie. Zij zijn beschikbaar voor bijkomend onderzoek op eventuele raadgevingen.